kék hírek

2018.04.19. 14:17

Előzetesben a kétsopronyi nő, aki megölte a kisbabáját

A Békés Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatását kezdeményezte annak a 32 éves nőnek, aki szülést követően újszülött gyermekét megölte.

A rendelkezésre álló adatok szerint a kétsopronyi nő eltitkolt terhességet követően, 2018 márciusának végén otthonában adott életet egészséges fiúgyermekének. A szülést közvetlenül követően a nő a csecsemő légzőszerveit kezével leszorítva megölte, majd holttestét lakóházának udvarán a kertben elásva elrejtette – tájékoztatta hírportálunkat dr. Veress Gabriella megyei főügyész.

A tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult büntetőeljárásban a nő előzetes letartóztatásának az indítványozására azért került sor, mert önmagában a cselekmény 10 évtől 20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. A nyomozás adatai alapján a nő korábbi párkapcsolatai alatt többször is elköltözött a megye különböző településeire, amit együtt értékelve azzal, hogy súlyos büntetés szabható ki a cselekményre, fennáll a veszélye, hogy a hatóságok elől megszökik vagy elrejtőzik.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség álláspontjával egyetértve a terhelt előzetes letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában