kék hírek

2018.11.10. 12:31

Előzetesbe került a kábítószerrel kereskedő békési férfi

A Békési Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte egy 36 éves békési férfi és kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kezdeményezte egy tiszaföldvári házaspár – egy 35 éves nő és egy 39 éves férfi – letartóztatását, akik kábítószert, illetőleg új pszichoaktív anyagot árultak.

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a békési férfi 2018. eleje óta Békésen, különböző helyszíneken több személynek rendszeresen értékesített kannabisz tartalmú kábítószert, marihuánát 2 000 forint/gramm áron. A most letartóztatott tiszaföldvári házaspár pedig Tiszaföldváron új pszichoaktív anyagnak minősülő szert, úgynevezett „kristályt” árult, szintén huzamosabb idő óta 3 000 forint/gramm áron. A két szál úgy kapcsolódik össze, hogy a békési férfi is a tiszaföldvári házaspár rendszeres vásárlója volt – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta megyei főügyész-helyettes.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával vagy a bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítenék, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában