Jó ötletnek tűnt

2024.07.11. 15:25

Kocsikázni akart a három fiatal, elkötöttek egy kisteherautót

Ittasan, jogosítvány nélkül akart kocsikázni egyet a barátaival egy fiatal Orosházán. Mivel autójuk sem volt, elvittek, elkötöttek egy kisteherautót az egyik parkolóból, és azzal vágtak neki az éjszakának. Amikor reggel a használója észrevette, hogy eltűnt a jármű, azonnal értesítette az orosházi rendőröket, akik néhány óra alatt előállították a triót.

Papp Gábor

Focimeccset nézett, közben iszogatott két fiú és egy lány kedden este Orosházán, a belvárosban. Mikor a mérkőzésnek vége lett, sétálni indultak, miközben egyikük elkezdte nézegetni a parkoló gépkocsikat, hátha valamelyik nincs bezárva. Nem kellett sokáig keresnie, egy kisteherautónak nyitva maradt az ajtaja, és az indítókulcs is benne volt. A fiatalok úgy döntöttek, hogy elmennek kocsikázni egy kicsit, ezért elkötöttek egy kisteherautót.

elkötöttek egy kisteherautót, fiatalok
Elkötöttek egy kisteherautót, de nem jutottak messzire. Forrás: police.hu

Elkötöttek egy kisteherautót, mert kocsikázni akartak

 Az egyik fiú vezetett, aki ittas volt, és jogosítvánnyal sem rendelkezett. Egyikük testvérénél ettek, majd a furgont egy ház előtt, a bejárón hagyták, és hazamentek. A használója 6 óra körül vette észre, hogy nincs ott a kocsi, ahol hagyta. Egy rövid ideig kereste a közelben, majd, mivel nem találta, értesítette a rendőrséget. 

Az utcán csavarogtak

Az orosházi rendőrök hamar kiderítették, hogy kik vitték el a teherautót, de nem találták a fiatalokat a lakcímükön, az utcán csavarogtak, amikor néhány óra elteltével igazoltatták őket. Mindhármukat előállították a rendőrkapitányságra, ahol jármű önkényes elvétele bűntett gyanúja miatt eljárást indítottak ellenük. A kisteherautót és a benne levő árut a rendőrök visszaadták a tulajdonosának.

A rendőrség az eset kapcsán ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy lezáratlan autót soha, még percekre se hagyjanak őrizetlenül! Ha a saját házuk előtt vagy az udvarukon állítják le, akkor is zárják be! Húzzák fel az ablakokat, és ellenőrizzék, hogy egyik ajtó sem nyitható! Pénztárcát, táskát, telefont, egyéb személyes dolgokat ne hagyjanak a gépkocsiban, még akkor se, ha csak rövid idő mennek el mellőle! Az elmúlt időszakban a vármegyében több ehhez hasonló eset is előfordult. Volt, aki a buszt késte le, ezért kötött el egy teherautót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában