Elítélt

2024.03.21. 11:01

Lekéste a buszt, ezért elkötött egy teherautót

Jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 18 éves büntetlen előéletű kétsopronyi férfi ellen, aki lekéste a buszt, ezért „elkötött” egy tehergépjárművet.

Papp Gábor

A fiatal férfi tavaly november 9-én, a késő esti órákban Békéscsabáról Kétsopronyba utazott volna, azonban ekkor már a lakóhelyére tartó utolsó autóbusz elindult az állomásról, ezért úgy döntött hogy a békéscsabai vasútállomástól gyalog indul haza. A Szabolcs utcában észrevett egy ott parkoló, egy cég tulajdonában álló tehergépkocsit, amelynek nem volt bezárva az ajtaja. Így a fiatalember beült a gépjárműbe, a benne lévő indítókulccsal beindította és elindult hazafelé. 

teherautó
Forrás: Shutterstock

Amikor Kétsoprony közelébe érkezett, úgy gondolta, hogy visszaviszi az elvett autót Békéscsabára, azonban ekkor a gépkocsi egyébként is hibás váltója tönkrement. A férfi ettől megijedt, ezért a járművet Kétsoprony külterületén hagyta, majd onnan hazament. A tehergépkocsit a rendőrök Kétsopronynál, a 44-es számú főút közelében lévő szántóföldön megtalálták és a sértett képviselője részére kiadták.

A közérdekű munkát az elítélt, ha törvény eltérően nem rendelkezik, hetente legalább egy napon – a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében –, díjazás nélkül végzi. A közérdekű munkára ítélt köteles a számára meghatározott munkát elvégezni. Ha az elítélt a számára meghatározott munkát önhibájából nem végzi el, a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában