Testi sértés

2024.06.16. 15:58

Édesanyját bántalmazta, ütötte, rúgta a vésztői férfi

Testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 42 éves vésztői férfival szemben, aki rendszeresen bántalmazza az édesanyját. A járási ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el a férfi pártfogó felügyeletét.

Papp Gábor

A férfi és 71 éves édesanyja három éve költöztek Vácról Vésztőre a család megromlott anyagi helyzete miatt. A férfi nem dolgozik, jövedelme nincsen, az édesanyja tartja el. Ugyanakkor a férfi az édesanyját okolja a nehézségeikért, s elvárná tőle, hogy szerezzen több millió forintot azért, hogy rendbe tudja hozni az életét, ezért édesanyját bántalmazta több alkalommal is.

Édesanyját bántalmazta, bántalmazás, eljárás, férfi ellen, testi sértés
Édesanyját bántalmazta egy 42 éves vésztői férfi. Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

Veszekedett, édesanyját bántalmazta

Az idős sértett a fia ezen elvárásának nem tud eleget tenni, emiatt az gyakran veszekszik vele, ingerült, agresszíven viselkedik. 2023 augusztusától 2024 február 6-ig a férfi legalább három-négy alkalommal tettlegesen is bántalmazta az édesanyját az otthonukban. Az édesanyja karjait megszorította, ököllel megütötte, a lábaiba belerúgott. A sértettnek – aki a bántalmazás elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes – többször okozott nyolc napon belül gyógyuló, fájdalmas zúzódásokat a lábszárán, combjain, karjain, arcán. Az idős nő egy alkalommal kért segítséget a szomszédjától, amikor a helyszínre hívott mentősök ellátták a sérüléseit, a további orvosi beavatkozást azonban elutasította.

Pártfogó felügyeletet a bíróság akkor rendelhet el, ha próbaidő eredményes elteltéhez az elkövető rendszeres figyelemmel kísérése szükséges. A pártfogolt ugyanis köteles a jogszabályban és a határozatban előírt magatartási szabályokat megtartani, a pártfogó felügyelővel rendszeres kapcsolatot tartani, és a pártfogó felügyelő részére az ellenőrzéshez szükséges felvilágosítást megadni.

Hasonló esetek egyébként több alkalommal is előfordultak a vármegyében is. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában