Könnyű testi sértés

2023.08.07. 12:09

Egy takaró miatt ököllel ütötte, a hajánál fogva ráncigálta édesanyját a békéscsabai férfi

Édesanyját bántalmazta, ököllel ütötte és ráncigálta az a 34 éves férfi, aki ellen most személyi szabadság megsértése és könnyű testi sértés miatt emeltek vádat a Békéscsabai Járási Ügyészségen. A többszörösen büntetett előéletű vádlott végrehajtandó börtönbüntetésre számíthat.

Licska Balázs

A férfi rendszeresen veszekedett édesanyjával

Forrás: Shutterstock

A férfi – aki amellett, hogy alkoholizál, kábítószert is használ – ebben az időszakban a szülei háztartásában élt. Rendszeresen veszekedett édesanyjával, vele szemben sértő kifejezéseket használt, és dühében gyakran különböző tárgyakat rongált meg a lakásban.

A vádlottat korábban a Békéscsabai Járásbíróság – a 2017 nyarán jogerőre emelkedett döntésével – az édesapja sérelmére elkövetett súlyos testi sértés miatt visszaesőként 1 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte, a büntetéséből 2019. október 22-én szabadult.

Az az eset, amely miatt most vádat emeltek ellene, tavaly karácsonykor, december 26-án történt. A férfi a délelőtti órákban a szobájában aludt, ahova édesanyja azért ment be, hogy egy takarót vegyen ki a szekrényből. Amikor a vádlott később felébredt, kérdőre vonta a sértettet, hogy mit vitt ki a szobájából, majd kiabálni kezdett vele, hogy fizesse ki a takaró árát. 

Ezt követően a szülei szobájába ment, és elkezdte a számítógép zsinórjait az aljzatból kihúzni azzal, hogy akkor ő meg elviszi a szülei számítógépét. Amikor édesanyja arra kérte, hogy fejezze be a veszekedést, és tegye vissza a gépet a helyére, a férfi ököllel hirtelen arcon ütötte a nőt. 

Ekkor a sértett megijedt, igyekezett a lakást elhagyni, azonban a bejárati ajtónál a vádlott a karjánál megfogta, visszarántotta a szobába, és folytatta a bántalmazását: további kétszer ököllel az arcán megütötte, majd a haját megragadva ráncigálni és szidalmazni kezdte. Ezt követően váratlanul abbahagyta a bántalmazást, és elment otthonról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában