Vizsgálat

2024.05.22. 16:10

Nincs nyoma annak, hogy bántalmazásba halt bele Sanyi kakas

Sok pletyka terjed Békéscsabán arról, mibe is halt bele a város kedvenc kakasa, Sanyi. A rendőrség tájékoztatása szerint a Sanyi kakast megvizsgáló állatorvos nem talált az állaton bántalmazásra utaló sérülést.

Beol.hu

Hétfőn délután örökre elaludt Békéscsaba kedvenc közkakasa, Sanyi. Mégpedig a békéscsabai Fekete-tanyán, a résztulajdonos, Fekete Vanda ölében. Sanyi, az egykoron büszke, jó kinézetű kakas a végén már alig nyomott egy kilót, a taraja nagyon fakó volt, nem is evett, nem is ivott.

Sanyi, kakas, elhunyt, bántalmazás, Sanyi kakas, rendőrség
Sanyit a fél város gyászolja. Fotó: Bencsik Ádám - archív

Május elején több korábbi bejegyzésben is olvasható volt, hogy Sanyit többször is bántalmazták  részeg csövesek, akik napközben a Munkácsy tér padjain alszanak, a téren verekednek, kiabálnak. A rendőrség csütörtökön a közösségi oldalán reagált a városban terjedő szóbeszédre.

„Miután a közösségi médiában és a sajtóban megjelent, hogy Békéscsabán, a Munkácsy téren élt Sanyi kakast ismeretlenek bántalmazták, a Békéscsabai Rendőrkapitányság május 4-én hivatalból eljárást indított. A kakast megvizsgáló állatorvos a rendőröknek elmondta, hogy az állaton bántalmazásra utaló sérülést nem talált. Állatkínzás gyanúja nem volt megállapítható, a rendőrség az eljárást lezárta. A fentieket a közérdeklődésre tekintettel közöltük” – olvasható a Békés vármegyei rendőrség tájékoztatásában.

Gyertyát gyújtanak Sanyi kakas emlékére szerdán este

Sanyi kakas emlékére egyébként szerdán este 7 órára gyertyagyújtást szerveznek a Munkácsy térre, ahol az állat élt.

 


 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában