Szerencsés végkifejlet

2024.04.25. 17:53

Becsületes megtaláló: 2,5 milliót talált egy táskában, leadta a rendőrségen

Azért volt 2,5 millió a táskát elhagyó férfinél, mert házfelújítással kapcsolatos dolgokat akart intézni. Szerencséjére a táska és a pénz is előkerült – egy becsületes megtalálónak köszönhetően.

Nyemcsok László

Mint a táskát elhagyó férfi a rendőröknek elmondta, volt egy lottózóban, ott még nála volt a táska, majd ismerősével autóval mentek tovább. Amikor észrevette, hogy nincs meg, rögtön visszamentek a lottózóhoz, keresték, de nem találták meg. A rendőrök is végigjárták azt az útvonalat, amerre ők mentek. Végül úgy lett meg a táska, hogy a becsületes megtaláló jelentkezett vele a Békéscsabai Rendőrkapitányságon. A férfi nagyon örült, meg is jutalmazta a jótevőjét.

becsületes megtaláló, pénz, táska, rendőrség
A becsületes megtalálónak köszönhetőn szerencsésen előkerült a pénzzel teli táska.
Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Szombati Andrea, a Békés vármegyei főkapitányság sajtószóvivője elmondta, a történtek kapcsán kérik, hogy mindenki vigyázzon a személyes dolgaira! A táskáikat rövid időre se hagyják őrizetlenül, ha letámasztják a biciklijüket.

A becsületes megtalálónak jár a köszönet, de mindig ügyeljünk értékeinkre!

Amikor boltokban, piacon vásárolnak, és válogatnak az áruk között, ne tegyék le a pultra, polcokra a táskáikat, pénztárcájukat, telefonjukat! Gyakori, hogy az autósok, amíg kinyitják a kocsit, felteszik a dolgaikat a jármű tetejére és előfordul, hogy úgy indulnak el, hogy az ott is marad. Jó esetben, az első kanyarban felfigyelnek rá, hogy csúszkál a tetőn, vagy lecsúszott onnan. A rosszabb forgatókönyv viszont az, hogy csak később jönnek rá erre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában