Békés

2024.03.30. 10:18

Robbantással fenyegetőzött a férfi

Közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 36 éves büntetett előéletű szentesi férfival szemben. A férfi ittasan robbantással fenyegetőzött.

Dinya Magdolna

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi a bűncselekmény elkövetésekor Békésen élt. A késő esti órákban lakótársa tudta nélkül magához vette annak mobiltelefonját, majd azon ittas állapotban álnéven valótlan bejelentést tett a Békés Vármegyei Rendőrfőkapitányság Tevékenység-Irányítási Központjába, miszerint a tartózkodási helye melletti harmadik házat, ahol gyermekek is tartózkodnak, fel fogja robbantani, még a szomszéd is meg fog halni, ha nem mennek ki.

robbantással, fenyegetőzött, férfi
A férfi alkoholos befolyásoltság alatt fenyegetőzött robbantással. Illusztráció: Shutterstock

A közérdekű munkát az elítélt hetente legalább egy napon, a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében díjazás nélkül végzi. Ha az elítélt a számára meghatározott munkát önhibájából nem végzi el, a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában