Vádemelés

2024.02.02. 11:24

Több mint hét éven át lopta az áramot Újkígyóson

A férfi 6 éven át lopta az áramot, arról működtette többek között a televíziót, a mikrohullámú sütőket, a hűtőládát, a hűtőszekrényt, a villanysütőt, a klímaberendezést és az elektromos hősugárzót.

Papp Gábor

Nagyobb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 32 éves büntetlen előéletű újkígyósi férfi ellen, aki méretlen áramot vételezett, azaz áramlopást követett el. A járási ügyészség vádiratában indítványt tett arra is, hogy a bíróság kötelezze a férfit az áramszolgáltató részére okozott kár megtérítésére is.

A férfi 2015. december végétől családjával együtt életvitelszerűen egy újkígyósi családi házban él, ahol 2017. május 04-én az áramszolgáltató kikapcsolta az elektromos áramot. Ekkor a férfi, vagy az ő tudtával egy más személy a közcélú elektromos hálózatra egy alumínium vezetékkel felcsatlakozott, amit a villanyóra szekrénybe vezettek, majd sorkapoccsal összekötötték a lakóház villamos hálózatával, ezáltal az ingatlant engedély nélkül elektromos energiával látták el. 

A férfi ezt követően a lakás elektromos berendezéseit – így a televíziót, a mikrohullámú sütőket, a hűtőládát, a hűtőszekrényt, a villanysütőt, a klímaberendezést, az elektromos hősugárzót, a villanybojlert, az automata mosógépet és az elektromos fűtőtestet – az illegálisan vételezett árammal működtette a jogosulatlan bekötés tavaly március 30-án történt feltárásáig. Ezen időszakban, azaz közel 6 éven át összesen 2 millió 150 ezer forint kárt okozott az áramszolgáltató részére, amely eddig nem térült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában