Kék hírek

2024.01.09. 12:21

Számos gond akadt a balesetet okozó sofőrrel és az autóval Nagyszénáson

Ittasan, ráadásul jogosítvány nélkül okozott balesetet, majd a helyszínt is elhagyta egy férfi Nagyszénáson. A járgányára pedig egy másik autó rendszámát szerelte fel. A rendőrök őrizetbe vették és több eljárást is indítottak vele szemben – ismertették a rendőrségen.

Licska Balázs

Forrás: police.hu

 

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre kedden, éjfél után néhány perccel, hogy parkoló autójába beletolatott egy másik kocsi. A járgány a helyszínen maradt, de a vezetője nem volt ott. A balesetet okozó járművön nem volt rendszám, de az egyedi azonosítók alapján a rendőrök megtalálták a tulajdonost, aki azt állította: a kocsit néhány napja eladta az egyik ismerősének. Az adásvételről nem készítettek dokumentumot, és a hatóság felé sem jelezték a változást.

Eközben a balesetet okozó férfi visszament a helyszínre, mert észrevette, hogy a kocsiban hagyta a mobiltelefonját. A rendőrök ott elfogták és előállították. A férfi elismerte, hogy ő vezetett, annak ellenére, hogy jogosítványa soha nem volt. Elmondása szerint azért vette a kocsit, hogy dűlőutakon furikázzon vele. Úgy nyilatkozott, hogy alkoholt ivott, majd vezetni támadt kedve, ezért indult útnak. Mikor nekiment a másik autónak, megijedt, ezért leszerelte a rendszámot, és otthon a szemetesbe dobta.

A rendőrök mindkét táblát megtalálták a kukában, de kiderült, hogy azok nem a szóban forgó autóhoz tartoztak, hanem a férfi egy korábbi kocsijához, amely azóta bontóba került. A balesetet okozó kocsinak sem rendszáma, sem biztosítása, sem forgalmi engedélye nem volt, utóbbi azért nem, mert a hatóság kitiltotta a forgalomból. 

Az Orosházi Rendőrkapitányság engedély nélküli vezetés miatt őrizetbe vette a férfit, aki ellen ittas járművezetés ittas és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt is eljárás indult. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában