A Szegedi Ítélőtábla dönt

2024.01.25. 10:33

Prostiknak adott ki kégliket egy orosházi férfi

Arányosnak tartotta a másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést annak az orosházi férfinek az ügyében, aki az általa hasznosított ingatlanokat prostitúciós tevékenységre adta bérbe.

dr. Nagy Szilvia

Egy kötegyáni nő segítségével szerzett prostituáltakat.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádirata alapján elsőfokon eljáró Gyulai Törvényszék ítélete szerint az orosházi férfi a szülei tulajdonát képező cég alkalmazottjaként ingatlanok hasznosításával, bérbeadásával foglalkozott. Tevékenysége során megismerkedett egy kötegyáni prostituált nővel, aki másokat is beszervezett szexmunkára. A férfi a nőnek több ingatlant is bérbe adott a prostitúciós tevékenység folytatásához, majd két külföldi vendége számára a nő segítségével szerzett prostituáltakat. 

A Gyulai Törvényszék a bűnösségét – folytatólagosan elkövetett prostitúció elősegítése, valamint kétrendbeli kerítés bűntettében – beismerő vádlottat egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette, továbbá a vádlottal szemben vagyonelkobzást is elrendelt.

Az ítélet ellen a vádlott és védője egyaránt enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. Ezt a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség alaptalannak tartotta, a nem jogerős ítélet helybenhagyására tett indítványt, mivel úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság megalapozott döntésében helyesen következtetett a férfi bűnösségére, cselekményeit helytállóan minősítette. Leszögezték: a kiszabott büntetés megfelelően igazodik a férfi terhére rótt bűncselekmények tárgyi súlyához és a bűnösségi körülményekhez is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában