Vádemelés

2024.01.04. 19:55

Kamu szexvideóval zsaroltak ki milliókat egy medgyesegyházi férfitól

Folytatólagosan társtettesként elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt egy kunágotai pár, egy 30 éves büntetlen előéletű nő és egy 62 éves büntetett előéletű férfi ellen, akik egy nem létező szexvideó nyilvánosságra hozatalával fenyegetőzve 3 millió 570 ezer forintot csaltak ki egy medgyesegyházi férfitól. A sértett részére okozott kárt is meg kell majd téríteniük a járási ügyészség indítványa szerint.

Papp Gábor

Azt állították, hogy videó készült az aktusról, de ez nem volt igaz.

Fotó: Illusztrácó: Shutterstock

Az ügyészség tájékoztatása szerint a nő 2021 novemberében az egyik ismerőskereső közösségi portálon ismerősnek jelölte a medgyesegyházi férfit, és miután ekként megismerkedtek egymással, őt meghívta az élettársával közösen lakott lakására azért, hogy személyesen is találkozzanak. A férfi a meghívásnak eleget tett, és még ebben a hónapban elment kettejük lakcímére, ahol őt a nő fogadta, a házba beinvitálta, majd rövid beszélgetést követően szexeltek egymással. Ezt követően a nő és az élettársa közösen elhatározták, hogy a sértettől zsarolással pénzt fognak szerezni olyan módon, hogy a nő elmondja neki, hogy kettőjük szexuális aktusáról videót készített – bár ez a valóságban nem történt meg –, melyet nyilvánosságra hoz, ha részükre nem fizet meghatározott pénzösszeget.

Elhatározásuknak megfelelően a nő első alkalommal tavaly január 10-én a közösségi portál üzenetküldő rendszerén keresztül üzenetet küldött a sértettnek, melyben őt arról tájékoztatta, hogy kettejük szexuális aktusáról felvételt készített. Az üzenetben a nő azzal fenyegette meg a sértettet, hogy amennyiben nem fizet az élettársa bankszámlájára történő utalással 40 ezer forintot, a felvételt nyilvánosságra hozza olyan módon, hogy azt a világhálón bárki számára hozzáférhetővé teszi. 

A férfi – közössége megbecsült tagjaként, saját és családja jó hírét és becsületét féltve – engedett a zsarolásnak és átutalta a kért összeget, a zsarolás azonban itt nem szakadt félbe. Az ezt követő hónapokban a nő számtalan alkalommal telefonhívások vagy üzenetek formájában felvette a kapcsolatot vele és mondvacsinált indokokkal pénzt kért tőle, de ezen alkalmakkor kivétel nélkül megfenyegette, hogy ha részükre nem fizet, akkor a felvételeket nyilvánosságra hozza, elküldi az ismerőseinek és tönkre teszi az életét. 

2022 júliusáig ment ez így, amikor a nő azzal kereste meg a sértettet, hogy készítsenek egy okiratot, amely szerint ő kölcsönkért, és elismeri a pénzösszegek átvételét. A férfi készített is egy kölcsönszerződést, amelyet átvitt Kunágotára. A nő rövid időre, az okirat aláírásának idejére beszállt a férfi autójába, de ez csak további zsarolásnak adott táptalajt. Ezt követően ugyanis a nő élettársa hívta fel a sértettet és az állította, hogy felvételt készített arról, ahogy a nő az autójába beszáll, és közölte, ha nem fizet 300 ezer forintot ugyanarra a számlára, ahová korábban is, akkor ez a felvétel is nyilvánosságra fog kerülni. Közben a nő is folyamatosan pumpolta a sértettet, aki 7 hónap leforgása alatt összesen 3 millió 570 ezer forintot fizetett ki a részükre.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában