Különleges esetek

2023.12.26. 17:04

Piros pénztárcákra buktak a tolvajok Szeghalmon és Tótkomlóson is

Különleges és tanulságos esetei 2023-ben is voltak vármegyénk rendőreinek. A legérdekesebb történetek összegyűjtésében dr. Szombati Andrea, a vármegyei főkapitányság sajtószóvivője segített. Sorozatunk harmadik részéből kiderül, Szeghalmon egy csárdából, Tótkomlóson egy boltból loptak el egy-egy piros pénztárcát. Mindkét bűncselekmény márciusban történt, és mindkettőnek lebukás lett a vége.

Nyemcsok László

Piros pénztárcák tűntek el.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Az előbbi esetben éppen nőnapon, március 8-án egy budapesti nő párjával azért jött Békésbe, hogy bejárják a Kéktúra útvonal alföldi szakaszának egy részét. A szeghalmi csárdába pecsétért tértek be, de miután a köszönésükre senki sem válaszolt, a nő a konyhában magához vette az egyik alkalmazott tárcáját, és elment a pár. A dolgozó azonban hamar észrevette, hogy meglopták, segítséget kért, és a közelben feltartóztatták az enyves kezű kirándulót.

A bolti lopás négy nappal később történt Tótkomlóson. A piros tárcát a tulajdonosa a pulton felejtette, egy másik vásárló pedig megtalálta, és hazavitte. Pechjére az üzlet biztonsági kamerája felvette, amit csinált, így a rendőrök nem sokkal később megjelentek nála. A szemetesében megtalálták a tárcát, a házban pedig a pénzt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában