Különleges rendőrségi esetek

2023.12.31. 16:48

Lottózóban ordibált, autókat tört össze az ámokfutó

Különleges és tanulságos esetei 2023-ben is voltak vármegyénk rendőreinek. A legérdekesebb történetek összegyűjtésében dr. Szombati Andrea, a vármegyei főkapitányság sajtószóvivője segített. Sorozatunk kilencedik részéből kiderül, hogy áprilisban egy férfi garázdálkodott, júliusban pedig egy másik pénzt talált Gyulán. Mindkét eset lottózóban történt, a végkifejlet pedig ugyanaz lett, mindketten a rendőrségre kerültek.

Nyemcsok László

Több autó áldozatául esett az ámokfutásnak.

Fotó: Illusztrácó: Shutterstock

A garázda azért kezdett el ordibálni a gyulai lottózóban, mert ittassága miatt nem szolgálták ki. Ököllel ráütött a pult védőplexijére, ami összetört, és a szilánkok megsebesítették őt és a pultost is. Az eladó ekkor segítséget akart hívni a mobiltelefonján, de a férfi kikapta a kezéből a készüléket és összetörte, majd kiment a lottózóból. Másnap folytatta az ámokfutást, Gyuláról, a Ferencesek teréről elvitt egy kocsit, amiben a tulajdonosa benne hagyta az indítókulcsot. Az autóval Sarkadra hajtott azért, hogy eladja azt.

Az üzlet megkötése után a férfi nem szállt ki a kocsiból, ezért az ismerőse – aki az autót megvette – a lehúzott ablakon át behajolt az utastérbe, hogy beszéljen vele. A férfi ekkor – feltehetően az ittassága miatt – gázt adott, és elsodorta az autó mellett álló férfit, majd nekiment egy közelben parkoló személygépkocsinak.

A férfi továbbhajtott, de pár méterrel odébb ismét nekiütközött egy álló autónak. Ezután is folytatta útját, elindult a Gyár utca irányába, ahol a kocsival letért az útról, árokba hajtott, majd nekiment egy bejáró betonszegélyének. A kocsi összetört, a 37 éves férfi kiszállt belőle, és gyalog indult tovább.

Pár perccel később, az egyik sarkadi parkolóban ismét talált egy olyan személyautót, amiben benne volt a kulcs. Elindult vele, de ezúttal sem jutott messzire. Sarkad és Gyula között letért az útról, megcsúszott, és az úttestre visszasodródva nekiment egy vele azonos irányba közlekedő autónak. A kocsi végül az árokban az oldalára borulva állt meg. A rendőrök a férfit őrizetbe vették.

Százezret talált a lottózóban, mégsem lett szerencsés

A másik gyulai, lottózós esetnél a magát először Fortuna kegyeltjének érző férfi százezer forintot talált a szerencse házában. Egy játékos, aki ugyan mély zsebben vitte a pénzt, nem figyelt eléggé, és valószínűleg kiránthatta a bankjegyeket, amikor másért zsebbe nyúlt. Nem vette észre, hogy elhagyta a pénzt, csak otthon tudatosult benne, hogy nincs meg. Visszament a lottózóba, de senki nem adta le. A helyiség biztonsági kamerájának felvételén azonban látszott, hogy ki vette fel. A pénzt elveszítő férfinak ismerősnek tűnt a megtaláló. Bár a nevét nem tudta, de sejtette, hogy hol dolgozhat.

A rendőrök a munkahelyéről elő is állították a 26 éves fiatalembert, aki elmondása szerint megkönnyebbült, amikor szembe találta magát a rendőrökkel. Tudta, hogy nem volt helyes, amit tett, le kellett volna adnia a talált pénzt, de mégsem tette meg, rosszul döntött. Miután kiderült, hogy ő vitte el, önként visszaadta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában