Állatkínzás

2023.12.05. 10:57

Légpuskával ölte meg szomszédja páváját a dombegyházi férfi

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 69 éves büntetlen előéletű dombegyházi férfi ellen, aki légpuskával lelőtte a szomszéd pávakakasát.

dr. Nagy Szilvia

Idegesítették a pávamadarak.

Fotó: Illusztrácó: Shutterstock

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit az ügy iratai alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje, kobozza el tőle a bűncselekmény eszközéül használt légpuskát és kötelezze őt a sértett részére okozott 60 ezer forintos kár megtérítésére, valamint a nyomozás a során felmerült  71 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, az idős férfi május 17-én azt tapasztalta, hogy a kertszomszédjában lakó férfi pávamadarai a kertjében lévő veteményből – már nem első alkalommal – táplálkoznak. A férfi a madarakat elzavarta, és megkísérelte a szomszédját erről értesíteni, miután azonban ez nem vezetett eredményre és az állatok ismét visszatértek a kertjébe, magához vette a légpuskáját és az egyik pávakakast megcélozta. A szándékos fejlövés következtében a 60 ezer forint értékű páva nyomban elpusztult, tetemét a terhelt a szomszéd kertjébe dobta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában