Kék hírek

2023.12.04. 10:26

Kannabiszt termesztettek Pusztaföldváron, a nő marihuánát állított elő

Társtettesként, csekély mennyiségű kábítószer-termesztéssel elkövetett kábítószer-birtoklás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 36 éves, büntetett előéletű, kaszaperi férfival szemben, aki élettársával együtt marihuánát termesztett. Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. A nővel szemben a rendőrség külön eljárást folytatott le.

Nyemcsok László

A vádirat szerint a férfi és élettársa tavaly határozta el, hogy kannabiszt termeszt, hogy a növények feldolgozásával saját fogyasztásra marihuánát állítson elő. Ismeretlen személytől interneten megrendeltek öt kannabiszmagot. Ezeket a férfi tulajdonában lévő, közösen lakott pusztaföldvári ház melletti, kukorica termesztésére használt földterületen elültették, majd a magokat gondozva három tő, kannabisz fajhoz tartozó kendert neveltek.

A férfi a termesztés közben – de még a kábítószer előállítása előtt – tavaly júliusban munkavégzésre Hollandiába utazott, élettársa azonban a növényeket 2022 augusztusában feldolgozta, és saját fogyasztásra marihuánát állított elő. Az ingatlanban tavaly, október 4-én a rendőrök intézkedtek, és kannabiszból származó ágvégződéseket, magokat, valamint a kábítószer-fogyasztásához használt mérleget foglaltak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában