Különleges rendőri esetek

2023.12.24. 16:06

A szenteste sem volt szent egy békési férfinak

Különleges és tanulságos esetei 2023-ben is voltak vármegyénk rendőreinek. A legérdekesebb történetek összegyűjtésében dr. Szombati Andrea, a vármegyei főkapitányság sajtószóvivője segített. Sorozatunk első részéből kiderül, hogy a szenteste sem volt szent egy békési férfinak, hasonlóan ahhoz, miként töltötte fel saját és párja mobilegyenlegét barátnője számlájára Sarkadon egy nő.  

Nyemcsok László

Egy parkoló autóból pénzt, hátizsákot, GPS-t, alkatrészeket, játékot, gyermekruhákat és egy kulcskészletet lopott.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Lopás miatt állítottak elő idén január 20-án egy férfit a Békési Rendőrkapitányság rendőrei. A 48 éves férfi a gyanú szerint tavaly december 24-én Békésen egy parkoló autóból pénzt, hátizsákot, GPS-t, alkatrészeket, játékot, gyermekruhákat és egy kulcskészletet lopott. Könnyű dolga volt, mert a kocsit nem zárták be. A rendőrök azonban azonosították, elfogták a férfit, a lopott dolgokat megtalálták nála, lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosnak.

Több tízezer forintos kárt okozott munkatársának egy nő Sarkadon. Egy hónap alatt tízszer töltötte fel a párja, illetve a saját mobilegyenlegét a vele együtt dolgozó barátnője számlájára. Először 2023. január 3-án, majd ezután még három napon kérte el tőle a mobiltelefonját azzal az ürüggyel, hogy fel akar hívni valakit.

A telefonon rajta volt a mobilszolgáltató applikációja, amiből egyenlegfeltöltést tudott indítani. Kilenc ötezer forintos és egy 15 ezer forintos feltöltést kezdeményezett, így tehát összesen 60 ezer forinttal károsította meg a telefon tulajdonosát. Tettét megbánta és azt ígérte kolléganőjének, hogy visszafizeti a kárt, amit okozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában