Az aktus idején a terhelt fia is akcióba lépett

2023.11.02. 15:38

Ment a szex a prostival, közben egy gyulai nő kizsebelte az orosházi kuncsaftot

Szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy többszörösen büntetett előéletű, 50 éves, gyulai nő ellen, aki egy prostituáltnak a vendégét zsebelte ki.

Nyemcsok László

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint egy orosházi férfi – a későbbi sértett – az egyik, szexuális szolgáltatásokat hirdető internetes oldalon vette fel a kapcsolatot egy nővel, akivel szexuális szolgáltatás nyújtásában egyezett meg. A prostit az 50 éves gyulai nő és fia, egy 19 éves büntetett előéletű, kétegyházi illetőségű, de orosházi tartózkodási helyű férfi szállította a sértett orosházi lakóhelyére.

Az 50 éves nő a prostituálttal együtt bement a házba, és amíg a sértett az ismeretlen nővel a hálószobában szexelt, addig a terhelt kivett a sértett övtáskájából 12 ezer forintot, és a ruházatába rejtette. Ezalatt a fia, a drótkerítést letaposva bement a sértett udvarára, ahol a felszerelt kamerát elfordította, hogy az ne rögzíthesse a bűncselekmény elkövetését, majd az udvari lámpából kiszakította a vezetéket, hogy a kinti világítás se működjön.

Ezt követően a nyitott műhelybe ment, ott kutatást végzett, majd magához vett egy benzines láncfűrészt és egy sarokcsiszolót, összesen 65 ezer forint értékben, és távozott az ingatlanból. A lopott szerszámgépeket a gépjárműbe rejtette, majd miután a prostituált és a sértett befejezte az aktust, az ismeretlen nővel és az anyjával együtt elhajtott a helyszínről. A férfi ezt követően a láncfűrészt egy ház padlásán elrejtette el, ahol azt a nyomozás során megtalálták, és visszaadták a sértettnek.

A két elkövetőt külön eljárásban vonták felelősségre. Az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján a 19 éves férfit az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt jogerősen egy év börtönre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, és a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét, illetőleg kötelezte őt az okozott kár meg nem térült részének megtérítésére is.

A nővel szemben most emeltek vádat. A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság őt próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje, annak tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, és kötelezze őt a sértett részére okozott kár megtérítésére.

A bíróság olyan esetekben rendelhet el pártfogó felügyeletet – más feltételek fennállása mellett –, ha a próbaidő eredményes elteltéhez az elkövető rendszeres figyelemmel kísérése szükséges. A pártfogolt ugyanis köteles a jogszabályban vagy a bírósági határozatban előírt magatartási szabályokat megtartani, a pártfogó felügyelővel rendszeresen kapcsolatot tartani, illetőleg részére az ellenőrzéshez szükséges felvilágosítást megadni.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában