Vádemelés

2023.11.01. 20:59

Ment a szex a prostival, közben egy gyulai nő és a fia meglopta az orosházi kuncsaftot

Szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy többszörösen büntetett előéletű, 50 éves, gyulai nő ellen, aki egy prostituáltnak a vendégét zsebelte ki.

Nyemcsok László

Elvette a férfi készpénzét.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint egy orosházi férfi – a későbbi sértett – az egyik, szexuális szolgáltatásokat hirdető internetes oldalon vette fel a kapcsolatot egy nővel, akivel szexuális szolgáltatás nyújtásában egyezett meg. A prostit az 50 éves gyulai nő és fia, egy 19 éves büntetett előéletű, kétegyházi illetőségű, de orosházi tartózkodási helyű férfi szállította a sértett orosházi lakóhelyére.

Az 50 éves nő a prostituálttal együtt bement a házba, és amíg a sértett az ismeretlen nővel a hálószobában szexelt, addig a terhelt kivett a sértett övtáskájából 12 ezer forintot, és a ruházatába rejtette. 

Ezalatt a fia, a drótkerítést letaposva bement a sértett udvarára, ahol a felszerelt kamerát elfordította, hogy az ne rögzíthesse a bűncselekmény elkövetését, majd az udvari lámpából kiszakította a vezetéket, hogy a kinti világítás se működjön.

Ezt követően a nyitott műhelybe ment, ott kutatást végzett, majd magához vett egy benzines láncfűrészt és egy sarokcsiszolót, összesen 65 ezer forint értékben, és távozott az ingatlanból. A lopott szerszámgépeket a gépjárműbe rejtette, majd miután a prostituált és a sértett befejezte az aktust, az ismeretlen nővel és az anyjával együtt elhajtott a helyszínről. A férfi ezt követően a láncfűrészt egy ház padlásán elrejtette el, ahol azt a nyomozás során megtalálták, és visszaadták a sértettnek.

A két elkövetőt külön eljárásban vonták felelősségre. Az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján a 19 éves férfit az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt jogerősen egy év börtönre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, és a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét, illetőleg kötelezte őt az okozott kár meg nem térült részének megtérítésére is.

A nővel szemben most emeltek vádat. A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság őt próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje, annak tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, és kötelezze őt a sértett részére okozott kár megtérítésére.

A bíróság olyan esetekben rendelhet el pártfogó felügyeletet – más feltételek fennállása mellett –, ha a próbaidő eredményes elteltéhez az elkövető rendszeres figyelemmel kísérése szükséges. A pártfogolt ugyanis köteles a jogszabályban vagy a bírósági határozatban előírt magatartási szabályokat megtartani, a pártfogó felügyelővel rendszeresen kapcsolatot tartani, illetőleg részére az ellenőrzéshez szükséges felvilágosítást megadni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában