Vádemelés

2023.11.17. 11:50

„Megöllek”: suttogta volt párjának, majd hasba szúrta a nőt a sarkadi férfi

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 60 éves büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő sarkadi férfi ellen, aki egy késsel hasba szúrta a volt élettársát.

Papp Gábor

Késsel támadott a nőre a férfi.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A férfi Sarkadon lakott, a volt élettársa, pedig Gyomaendrődön, egy kertes házban a férfival közös három kiskorú gyermekével. A férfi május 22-én, a délutáni órákban elektromos kerékpárral megjelent volt élettársa lakóhelyénél és – annak ellenére, hogy senki nem volt otthon – bement a nem zárt lakásba és a mikrosütőben megmelegítette a gyermekeknek hozott pizzát. 

Ekkor érkezett meg a sértett az egyik közös gyermekükkel, egy 13 éves kislánnyal, és számon kérte a férfit, hogy miért náluk melegíti a pizzát. A ház udvarán veszekedés alakult ki közöttük, ennek során a férfi a konyhában korábban magához vett, 9,5 centi pengehosszúságú hegyes végű, műanyag nyelű késsel a vele szemben álló sértetthez hajolt és halkan azt mondta neki, hogy „megöllek”, majd szándékosan hasba szúrta. A nő beszaladt a házba, ahova a férfi késsel a kezében követte. Ekkor a nő a szobaablakon kiugrott az udvarra, a kerítésen átmászott az utcára és a szomszédtól kért segítséget. Eközben a férfi a kést a konyhaszekrény két eleme közé rejtette, majd elmenekült a lakásból. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de a bántalmazás módjára, eszközére, a testtájékra figyelemmel fennállt a súlyosabb, akár életveszélyes sérülés bekövetkezésének a lehetősége is.

A férfival szemben a Szarvasi Járási Ügyészség legutóbb május 10-én emelt vádat 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és a volt élettársa sérelmére megvalósított testi sértés vétségével és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt.

A járási ügyészség a férfi beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, illetőleg kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 500 ezer forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában