Békés vármegye

2023.10.20. 13:36

Szállásfoglalásoknál is próbálkoznak az online csalók

Az online csalók most a szállásfoglalásoknál is próbálkoznak! Az új módszerüket a Mátrix Projekt keretében derítették fel, majd rávilágítottak a veszélyekre és elmondták, hogyan kerülheti el azokat – írta Facebook-oldalán a Magyar Rendőrség.

Papp Gábor

Forrás: Shutterstock

Egy szálloda vendégeinek adatait megszerezték, majd elküldtek egy e-mailt, amiben a foglalás megerősítését kérték. Csakhogy az e-mail egy hamis linket tartalmazott, ahol pénzt próbáltak kicsalni a megtévesztett vendégektől. Szerencsére ez azonnal gyanússá vált, és hívták a szállásadót, így elkerülték a bajt.

A rendőrség arra kért mindenkit, hogy mindig legyenek körültekintőek a szállásfoglalás során. Ellenőrizzék, hogy honnan érkeznek az e-mailek és figyeljenek a linkekre. Ha valami gyanús, mindig hívják fel telefonon a szállásadót. Ha csalás áldozatává válik valaki, azonnal jelezzék a 112-es segélyhívószámot. Az online csalások megelőzése érdekében ajánlják a Kiberpajzs oldalt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában