Tragikus haláleset

2023.10.18. 13:09

Az elsődleges szakértői vélemény szerint nem a rablás miatt hunyt el az orosházi idős asszony

Az igazságügyi orvos szakértő elsődleges tájékoztatása szerint nem a rablás során szerzett sérülései miatt hunyt el egy orosházi idős asszony. A történtek összefüggéseit vizsgáló eljárás ugyanakkor jelenleg is zajlik.

Beol.hu

A kirabolt, köztiszteletben álló tanítóra gyertyagyújtással emlékeztek a helybéliek.

Fotó: Für Henrik

Bő egy hete számoltunk be arról, hogy Orosházán, a Martinovics utcában egy nő hátulról odalépett egy 82 éves asszonyhoz, kitépte a kezéből a táskáját és elmenekült. A kirabolt nő elesett és megsérült. A támadót rövid időn belül elfogták, az idős nő még aznap elhunyt. A Gyulai Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte a 17 éves, büntetlen előéletű, orosházi nő letartóztatását: ezt a bíróság egy hónapra el is rendelte.

Szerdán azzal a kérdéssel kerestük meg a rendőrséget, van-e már eredménye annak a jelenleg is zajló vizsgálatnak, melynek célja azt kideríteni, van-e összefüggés a rablás és az idős nő halála között.

„A büntetőeljárás során kirendelt igazságügyi orvos szakértő elsődleges tájékoztatása alapján nincs összefüggés az idős nő rablás során elszenvedett sérülése és halála között” – válaszolta megkeresésünkre a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában