Vádirat

2023.09.12. 11:57

Majd' egymilliós szerszámkészletet nyúlt le a békéscsabai férfi

Dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kétrendbeli bűntette miatt kezdeményezte a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 42 éves büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő békéscsabai férfi letartóztatását, aki egy békéscsabai telephelytől közel egymillió forint értékben lopott el különféle szerszámgépeket.

dr. Nagy Szilvia

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, a férfi több alkalommal volt már büntetve üzletszerűen, sorozatosan elkövetett betöréses lopások és más bűncselekmények miatt; legutóbb a Békéscsabai Járási Ügyészség idén júniusban emelt vádat ellene kisebb értékre elkövetett lopás vétségéért. 

A férfi idén augusztus 30-ára virradó éjszaka átmászott egy békéscsabai telephely kerítésén, és a telephely szerszámtároló konténeréből – miután ajtajáról a lakatkengyelt betonvassal lefeszítette – közel egymillió forint értékben vitt el különféle szerszámgépeket. Eltett egy akkumulátoros fúró- vésőgépet, egy sarokcsiszolót, egy láncfűrészt, egy csavarbehajtó készletet, egy aggregátort, egy forgó-szintező műszert, egy kézi habarcskeverő gépet, egy talicskát, huszonöt vágókorongot, tizenkét pár védőkesztyűt, valamint nyolc liter benzint. A terhelt lakcímén megtartott kutatás során a telephelyről eltulajdonított talicskát megtalálták. A járási ügyészségen elmondták, a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy ugyanabban az időben az egyik Gyulai úti utcai kerékpártárolóból elvitt egy kétszázezer forint értékű, lezárt elektromos rollert. Az okozott kár egyelőre nem térült meg. A férfi esetében a letartóztatás több okból is fennállt, mint elsősorban a bűnismétlés veszélye, de attól is megalapozottan lehetett tartani, hogy a bizonyítás eredményét a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével veszélyeztetné, így a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója  elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában