Vádemelés

2023.08.16. 19:49

Másfél millió forint értékben lopott áramot az újkígyósi nő

Szabálytalanul, úgy vételezte az áramot, hogy azt nem mérték, és így nem is fizetett érte az az újkígyósi nő, aki ellen most lopás miatt emeltek vádat a Békéscsabai Járási Ügyészségen.

Licska Balázs

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A vádhatóság indítványa alapján a vádlott próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre számíthat, valamint az áramszolgáltatónak okozott tetemes kárt szintén meg kell majd térítenie.

A nő otthonában két, úgynevezett feltöltős fogyasztásmérőt szereltek fel: az egyik egy nappali mérő volt, amelyet legutóbb 2017. augusztus 10-én töltöttek fel, a másik pedig egy éjszakai mérő, amelyet a felszerelésétől kezdve egyszer sem töltöttek fel.

A vádlott a nappali mérő utolsó feltöltését követően méretlenül vételezte a villamos energiát. Ezt úgy oldották meg, hogy a mérőszekrényből, a nappali mérőről eltávolították a két plombát, a bejövő vezetéket pedig egy rézvezeték segítségével összekötötték a kimenő vezetékkel, így kikerülve az előre fizetős mérőt.

Az áramszolgáltató szakemberei tavaly nyáron tartottak ellenőrzést a helyszínen, ekkor derült fény a turpisságra és arra, hogy a vádlott 2017 nyarától csaknem öt éven keresztül összesen több mint 1,5 millió forint értékben vételezett áramot jogtalanul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában