MÁV

2023.07.12. 16:47

A hétvégén talán újra elindulhat a közlekedés Tiszatenyő és Mezőtúr között

Kétpónál nagy erőkkel dolgoznak a vasúti pálya helyreállításán – tájékoztatta hírportálunkat a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Papp Gábor

Fotó: Mészáros János

Mint ismert, nem sokkal vasárnap 12 óra 18 perckor a Szolnokról Békéscsaba-Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat kocsijai siklottak ki Tiszatenyő és Mezőtúr állomás között Kétpó forgalmi kitérőnél. A 17 kocsis szerelvény 9 kocsija siklott ki, 8 kocsi és a mozdony a vágányon maradt

Mint a MÁV közleményében olvasható, Kétpó térségében a baleset helyszínén a nagyteljesítményű daruval kedden nappal és éjjel is folyamatosan dolgoztak. A bal vágányban lévő vágányhibát sikerült kijavítani, így a daru is használhatja a vágányt, szabadon mozoghat a további munkálatokhoz.

A konténerekre lógó optikai kábel elhúzása érdekében az erősáram szakemberei a kidöntött felsővezetéktartó oszlopról a kábeleket leoldották és kikötötték. Szerdára még egy konténer és két kocsi elszállítását tervezték. Mezőtúr felől egy tehervagont visznek a helyszínre, a kisiklott kocsik alkatrészeinek elszállításához. A helyreállítás a bal vágányon várhatóan a hétvégén teheti lehetővé, hogy sebességkorlátozás mellett egy vágányon újraindulhasson vonatforgalom Tiszatenyő és Mezőtúr között.

A vonatok továbbra is módosított menetrend szerint, korlátozásokkal, késésekkel közlekednek, egy szakaszon pótlóbuszokkal kell utazni, járatkimaradásokra is számítani kell. 

A vasúttársaság javasolja az utazóknak, hogy kísérjék figyelemmel a MÁV honlapját, vagy a MÁVINFORM Facebook híreit, folyamatosan frissülnek az oldalak. Az aktuális változások itt tekinthetők meg: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/bekescsabai-vonalon-tovabbra-korlatozasok-kesesek-potlobuszok


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában