Kék hírek

2023.07.09. 14:28

Kisiklott egy veszélyes anyagot szállító tehervonat a békéscsabai vonalon - galériával

Kisiklott egy tehervonat egyik kocsija vasárnap dél körül Tiszatenyő és Mezőtúr között a békéscsabai vonalon – adta hírül a police.hu sajtóosztálya.

Beol.hu

Forrás: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a szoljon.hu-t, hogy a tizenkét vagonból álló tehervonat hat kocsija siklott ki Kétpónál. A rendőrség információi szerint a kisiklott hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak. Hozzátették: személyi sérülés szerencsére nem történt.

A sajtóügyelet közlése szerint a veszélyes anyagot szállító tehervonat egyik kocsija menet közben „ugorhatott le” a sínről. A szerelvény Kétpónál vesztegel.

Személyi sérülés nem történt, a veszélyes anyagot jelenleg is rakodják át, a műszaki mentés is zajlik.

A Mávinform tájékoztatása szerint az alábbiakra kell számítani:

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon jelentősen nő a vonatok menetideje.

A Budapestről induló vonatok Szolnokig közlekednek, az utasok Szolnokról a Debrecenig közlekedő InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklós állomásig. Törökszentmiklós és Mezőtúr állomások között pótlóbusz közlekedik.

A Békéscsaba felől a főváros felé tartó vonatok Mezőtúr állomásig közlekednek, az utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklós állomásról alkalmas vonattal utazhatnak tovább.

A Tiszatenyő állomásra utazók a szentesi vonatokkal utazhatnak.

Frissítés

A mai napon az Aradról Budapestre tartó Maros InterCity (374) Szolnok és a Keleti pályaudvar között nem közlekedik.

Ugyancsak kimarad a menetrendből a Keleti pályaudvar és Szolnok között a Bukarestbe 19:10-kor induló Ister InterCity (IC 473). Utasai a Keleti pályaudvarról Békéscsabára 20:10-kor induló Békés IC vonattal (7408) utazhatnak, mely csak Szolnokig közlekedik. Onnan Törökszentmiklósig a debreceni IR vonattal utazhatnak. Törökszentmikós és Mezőtúr között pótlóbusszal, onnan tovább vonattal utazhatnak.

Az Ister IC háló- és fekvőkocsijait este a Dacia-Corvin gyorsvonat (347) továbbítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában