Kék hírek

2023.06.29. 16:50

Öt balesetet okozott és ötben volt részes motoros idén Békés vármegyében

Idén eddig 24 motoros vesztette életét a hazai utakon: 9 esetben ők okozták a balesetet, míg 16 alkalommal csak részese volt a két keréken közlekedő a tragikus ütközésnek – hívták fel a figyelmet a rendőrségen.

Licska Balázs

Békés vármegyében idén nem történt halálos motoros baleset. A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek közül azonban ötöt okozott és ötnek volt részese motoros.

A rendőrség felhívta a figyelmet, hogy a személyautót, mezőgazdasági vontatót vezetőknek is fokozottabban kell figyelniük mind az autópályákon, mind az alsóbbrendű utakon. Fontos, hogy minden járművezető betartsa az elsőbbségi, előzési és kanyarodási szabályokat, járműve sebességét pedig az út- és látási viszonyoknak megfelelően válassza meg.

A motorosok esetében nemcsak elengedhetetlen, de kötelező is a megfelelő védőfelszerelés használata. Nem elég a bukósisakot a fejre tenni, be is kell kapcsolni azt. Ez nemcsak a sérülések súlyosságát és mértékét csökkenti, de javítja a láthatóságot és a kényelmet is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában