Ügyészség

2023.06.08. 11:18

Letartóztatták a battonyai embercsempészt

Embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte a Battonyai Járási Ügyészség egy 21 éves, Brassóban élő román állampolgárságú férfi letartóztatását, aki anyagi haszonszerzés céljából segítséget nyújtott négy külföldi – három indiai és egy etióp – állampolgárnak abban, hogy május 28-án illegálisan, a zöldhatáron keresztül átlépjék a román-magyar államhatárt.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, a fiatal férfi május 28-án egy általa vezetett, román honosságú személyautóval – az embercsempészésre őt beszervező ismeretlen által megadott koordináták alapján – Battonya külterületére, a 4444. számú útra ment. Felvette a Magyarországra zöld határon át bejutott négy migránst, hogy az ország belseje felé szállítsa őket. A járművet a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség járőrei 14 óra 30 perc körül vonták intézkedés alá; a terheltet és a külföldieket is előállították. A migránsok Battonyától Sopronig történő elszállításáért a terhelt az ismeretlen személytől fejenként 800 eurót, azaz összesen 3200 eurót kapott volna. 

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve a terhelt letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás veszélyeztetése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában