Vádemelés

2023.06.13. 07:10

Kifosztotta társát a békéscsabai hajléktalanszállón

Kifosztotta a hajléktalanszállón egyik, alvó társát a járási ügyészség szerint az a 67 éves békéscsabai férfi, aki ellen most vádat emeltek kifosztás, közokirattal visszaélés és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt. A vádlott büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősül, és a tette óta letartóztatásban van.

Licska Balázs

Fotó: Shutterstock illusztráció

A fedél nélküli férfi március 10-én a hajléktalanszálló társalgójában egy másik hajléktalan férfi nadrágjának zsebéből – aki pont aludt az egyik asztalnál, ezért a bűncselekmény elhárítására képtelen volt – kivette a pénztárcáját, hogy abból a készpénzt elvegye.

A tárcában 79 ezer forint készpénz volt, valamint a sértett személyazonosító igazolványa, lakcímkártyája, TAJ kártyája és bankkártyája. A vádlott a tárcát – benne ezer forinttal és az iratokkal – a szálló udvarán eldobta, míg 51 ezer forintot a szobájában rejtett el. Az, hogy a többi pénzzel mi lett, nem derült ki.

A járási ügyészségen azt indítványozták, hogy a bíróság a vádlottal szemben szabjon ki végrehajtandó fegyházbüntetést, az eltűnt készpénz erejéig rendeljen el vagyonelkobzást, illetve kötelezzék a felmerült 170 ezer forintnyi bűnügyi költség megfizetésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában