Lopás

2023.05.06. 14:39

Hárommilliót hagyott széfben az eleki festő, mégis börtönbe kerülhet

Nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 35 éves, büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő eleki férfi ellen, aki felújítási munka során lopott egy lakóházból. Az ügyészség vádiratában végrehajtandó börtönre és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Ny. L.

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi szobafestő-mázolóként dolgozott egy gyulai vállalkozónál. A cselekmény elkövetésének napján, és az azt megelőző napokban egy kétegyházi lakóház külön bejáratú, földszinti részének felújítási munkálatait végezte. A férfit tavaly október 4-én reggel főnöke vitte el az ingatlanhoz. A vállalkozó kinyitotta a nála lévő kulccsal az utcai kaput, és a munkálatok alatt álló ingatlanrész ajtaját, a terheltet pedig egyedül hagyta a helyszínen.

A férfi a festés közben, a délelőtti órákban az ingatlan emeleti részéhez tartozó, hátsó bejárati ajtóhoz ment, amit zárva talált. Rövid keresés után azonban az ablakpárkányon megtalálta az ajtó kulcsát. A férfi azzal kinyitotta a bejárati ajtót, és a lépcsőn felment az emeletre, ahol értékek után kezdett kutatni.

Egy asztalon hagyott pénztárcából húszezer forint készpénzt vett magához, majd annak reményében, hogy nagyobb összegű készpénzre bukkan, folytatta a kutatást. Ennek során egy kis szekrényben rálelt egy széfre, majd egy dobozban a széf két kulcsára is.

Amikor azonban a vádlott megkísérelte kinyitni a széf zárját, az egyik kulcs az erőltetés hatására eltört. Ezt követően a terhelt a kulcs fémből készült részét kézzel kihúzta a zárból, majd a törött, és a másik kulcsot visszatette a dobozba, mintha mi sem történt volna. Lement a lépcsőn, bezárta az ingatlan ajtaját, és azt a kulcsot is visszatette a helyére. Aztán folytatta a festési munkálatokat, amíg a főnöke meg nem érkezett, és haza nem vitte. A megtalált széfben közel hárommillió forint készpénz volt, amit az ügyészség álláspontja szerint a terhelt csak azért nem vitt el, mert a széf zárszerkezetének kinyitásakor a kulcsot eltörte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában