Battonya

2023.05.10. 13:24

A zöldhatáron próbálkoztak az embercsempészek

Embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte a Battonyai Járási Ügyészség két román állampolgár –  egy 49 éves és egy 37 éves férfi – letartóztatását, akik anyagi haszonszerzés céljából szándékosan segítséget nyújtottak nyolc pakisztáninak és két srí-lankainak abban, hogy illegálisan, a zöldhatáron keresztül átlépjék a román-magyar határt.

Nagy Szilvia; [email protected]

Fotó: Shutterstock

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, a két férfi a battonyai határátkelőhelyen egy román honosságú mikrobusszal lépett be az országba a május 6-ára virradó éjjelen. A fiatalabb férfi vezetett, a határ közelében vették fel a tíz külföldit, hogy az ország belseje felé szállítsák őket. A kisbuszt a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség járőrei hajnali 3 óra előtt nem sokkal  vonták intézkedés alá Mezőhegyesen; a terhelteket és a migránsokat is előállították. Kiderült, hogy az utat embercsempészek szervezték, akiknek ezért különböző összegeket fizettek, illetve helyeztek letétbe a migránsok. A gyanúsítottak fejenként 1500 Euróban részesültek volna. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve egy hónapra elrendelte a terheltek letartóztatását a bizonyítás veszélyeztetése, a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés lehetősége miatt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában