Vádemelés

2023.04.13. 06:47

Tönkreteszlek – nem nyugodott bele a szakításba a szegedi férfi

Vonja vissza az ellene tett feljelentést – erre akarta volt párját rávenni egy 32 éves, büntetlen előéletű, szegedi férfi. Büntetőügyben elkövetett kényszerítés, hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség ellene, pénzbüntetés kiszabására tettek indítványt.

Ny. L.

A férfi önkényesen belevatkozott a nő magánéletébe /Fotó: Shutterstock/

A vádirat szerint a férfi és a nő egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg. Amikor a nő meg akarta szakítani a kapcsolatukat, a férfi nem nyugodott bele ebbe, és a sértettel való rendszeres kapcsolatfelvételi próbálkozásaival önkényesen beleavatkozott annak magánéletébe.

A férfi háborgató magatartása miatt a nő tavaly május 2-án feljelentést tett, amely alapján az Orosházi Rendőrkapitányság zaklatás vétségének gyanúja miatt nyomozást rendelt el. 

A sértett egyidejűleg az Orosházi Járásbírósághoz megelőző távoltartás iránti kérelmet is benyújtott, de a bíróság az eljárást megszüntette, mivel a sértett kérelmétől elállt, kérelmét visszavonta.

A terhelt és a sértett között tavaly május 16-án történt telefonbeszélgetés során a nő közölte a férfival, hogy rendőrségi feljelentést tett ellene. Ekkor a férfi azzal fenyegette meg a sértettet, hogy amennyiben a feljelentését nem vonja vissza, ellehetetleníti őt az élet minden területén. Fenyegető kijelentésével a nőt arra akarta rákényszeríteni, hogy mint a sérelmére elkövetett zaklatás vétségének sértettje, a cselekmény miatt indult büntetőeljárásban törvényes jogait ne gyakorolja.

Ennek ellenére a nő a zaklatás vétsége miatt indult büntetőeljárásban kihallgatásain állításait fenntartotta, és a büntetőeljárásban is kezdeményezte a távoltartás elrendelését. Ennek eredményeként a nyomozási bíró a távoltartást előbb négy hónapra, majd újabb négy hónapra elrendelte, valamint a férfival szemben rendbírságot is kiszabott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában