Baleset

2023.04.20. 06:50

Kétszázezret kell fizetnie a figyelmetlen teherautósofőrnek

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélt előkészítő ülésén a Békéscsabai Járásbíróság egy 29 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfit, akinek figyelmetlensége súlyos sérüléssel járó közlekedési balesethez vezetett. Az ítélet nem jogerős.

N. Sz.

Egy őzet figyelt és késve fékezett Fotó: Shutterstock

Mint az az ügyészség sajtóközleményében áll, a férfi tavaly május 10-én, a kora délutáni órákban egy tehergépkocsit vezetett Békéscsaba lakott területén kívül: Doboz irányába haladt 60 kilométer/órás sebességgel. Az egyik útszakaszon figyelmét hosszabb időre nem a forgalomra, hanem az úttest mellett álló őzre irányította, így nem észlelte kellő időben, hogy az előtte, vele azonos irányban közlekedő személygépkocsi megállt az előtte haladó jármű balra kanyarodása miatt. A férfi a késedelmes észlelés után fékezett, ennek ellenére az előtte álló gépkocsi hátuljának ütközött. A baleset következtében a vétlen autó utasa, egy nő súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, köztük csigolyatörtést szenvedett. 

A teherautó sofőrje megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, mely szerint, aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában