Jogerős ítélet

2023.04.09. 16:18

Gagyi órákat árult svájciként a csabai piacon a román férfi

Iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt 70 ezer forint pénzbüntetésre ítélt a Békéscsabai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 34 éves, büntetlen előéletű, Gyulán élő, de román állampolgárságú férfit, aki márkavédett termékeket árult a csabai piacon.

Ny. L.

A pénzügyőrök lefoglalták a különböző márkajelzésekkel ellátott karórákat /Illusztráció/

Forrás: Shutterstock

Fotó: jorisvo

A bíróság elrendelte a hamis termékek elkobzását, illetve a sértett képviselője által bejelentett polgári jogi igénynek is helyt adott, azaz a férfinak az okozott, egymillió forintot meghaladó kárt is meg kell térítenie. Az ítélet jogerős.

Az ügyészségnél közölték, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei 2021. november 3-án a békéscsabai piac területén igazoltatták és ellenőrizték az ott árusító férfit. A terhelt által eladni kívánt termékek közül a pénzügyőrök 19, különböző márkajelzéssel ellátott, védjegyoltalom alatt álló nadrágszíjat és karórát foglaltak le, köztük két olyan karórát, melyeket két svájci óragyártó cég logóival láttak.

A vádirat szerint férfi a karórák forgalomba hozatalára, illetve ilyen célú tartására a védjegyjogosultaktól, valamint azok szerződött partnereitől engedéllyel nem rendelkezett, beszerzési bizonylatot felmutatni nem tudott. 

A hamis márkajelzéssel ellátott karórák a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok voltak. Ezeket a férfi korábban Budapesten, a Józsefvárosi piacon vette, hogy aztán értékesítse az órákat. A férfi cselekményével a védjegyjogosultaknak több mint egymillió forintos kárt okozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában