Súlyos testi sértés

2023.04.13. 20:35

Elküldték a kocsmából, hazafelé eltörte ismerőse lábát az újkígyósi férfi

Annyira részeg volt, hogy elküldték a kocsmából, erre megjelent egy ismerőse otthonánál, ahol bántalmazni kezdte az ismerősét, akinek el is törte a lábát. A 21 éves újkígyósi férfit súlyos testi sértés miatt jogerősen – három évre felfüggesztve – egy év szabadságvesztésre ítélték a Békéscsabai Járásbíróságon minap tartott előkészítő ülésen az ügyészség vádirata alapján.

L. B.

Forrás: Shutterstock

A vádlott tavaly nyáron egy újkígyósi sörözőben szórakozott, de részegsége miatt már 18 óra körül elküldték az italmérőből. A férfi távozott a szórakozóhelyről, és megjelent egyik ismerőse ingatlanában. A sértett ekkor az ágyában tartózkodott, mivel korábban elszenvedett könyöktörése miatt a karját pihentette.

Az ittas állapotban levő férfi az ismerőse ágyához ment, majd szó nélkül bántalmazni kezdte, ököllel többször megütötte a fején. A sértett próbálta kivédeni az ütéseket, ágyban fekve hadakozott a vádlottal szemben, és ennek során megsérült a lába is.

A sértett kiabálására a szomszéd figyelt fel, ő sietett a segítségére. Az ismerős másnap kórházba került, ahol megállapították: a bántalmazás következtében többek között lábközépcsont-törést szenvedett el, ez pedig súlyosnak, nyolc napon túl gyógyulónak számít.

A Békéscsabai Járásbíróságon a felfüggesztett börtönbüntetés próbaidejére elrendelték a férfi pártfogó felügyeletét is, valamint kötelezték az eljárás során felmerült csaknem 35 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. 

A bíróság olyan esetekben rendelhet el pártfogó felügyeletet – más feltételek fennállása mellett –, ha a próbaidő eredményes elteltéhez szükséges az elkövetőt rendszeres figyelemmel kísérni. A pártfogolt ugyanis köteles az előírt magatartási szabályokat megtartani, a pártfogó felügyelővel rendszeresen kapcsolatot tartani, valamint a pártfogó felügyelő számára az ellenőrzéshez szükséges felvilágosítást megadni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában