Szabálytalan kémény

2023.04.16. 10:38

Szén-monoxid: mérgezésben hunyt el egy ember Sarkadon

Szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy ember Sarkadon - írta az MTI.

Beol.hu

Fotó: MW-archív

Mint arról korábban már beszámoltunk, szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt riasztották a gyulai hivatásos tűzoltókat Sarkadra, egy Vasút utcai lakóházhoz. A fürdőszobában ugyanis rosszul lett egy ember, akihez kihívták a mentőket. A tűzoltók mérései nyitott ablak mellett is kimutatták a magas szén-monoxid-koncentrációt. Az épületben egy gázüzemű, átfolyós vízmelegítő és egy fatüzelésű kályha is üzemelt. A baleset idején az épületben többen is tartózkodtak, közülük egy ember életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már megmenteni.

– Nem kizárt, hogy a tragédiát egy szabálytalan kialakítású kémény okozta, de a baleset körülményeit további vizsgálatok fogják tisztázni – mondta Dóka Imre tűzoltó őrnagy.

Felhívta a figyelmet arra: ha a lakásban nyílt lánggal működő eszköz van, gondoskodni kell a folyamatos szellőztetésről, a megfelelő levegő-utánpótlásról. A tragédiák elkerülése érdekében ajánlott továbbá szén-monoxid-érzékelőt használni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában