Fellebbezés

2023.02.10. 17:55

Súlyosabb büntetést kért a békési kábítószer-kereskedőkre az ügyészség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a büntetések súlyosítását indítványozta kábítószerrel kereskedő Békés vármegyei vádlottakkal szemben.

Nyemcsok László

Illusztráció: MW

Elsőfokon a Gyulai Törvényszék járt el az ügyben a Békés Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint 2019-ben az egyik férfi a szüleinek lakóhelyén és tanyáján valamint a saját házában jelentős mennyiségben termesztett kannabiszt annak érdekében, hogy a kábítószert értékesítse. A növények termesztésében, gondozásában a férfi édesapja és élettársa is közreműködött. A férfi több alkalommal értékesített kábítószert az ismerőseinek, és volt olyan eset, hogy a drogot az élettársa adta át a vevőnek.

Ugyanebben az időszakban a férfi két ismerőse Békés vármegyében, két külterületi helyszínen közösen, jelentős mennyiségben kendert termesztett abból a célból, hogy a kábítószert a későbbiekben értékesítsék. Ez utóbbi két férfi már 2018-ban is termesztett kannabiszt, és a kábítószerből mindketten több alkalommal adtak el ismerőseiknek. A vádlottak részben ismerték el a bűncselekmény elkövetését.   

Az elsőfokú bíróság a férfit 8 év 6 hónap, édesapját 3 év 6 hónap, az élettársát 4 év, míg a másik két férfit 7 év illetve 6 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész négy vádlott terhére súlyosítás érdekében fellebbezett, és a vádlottak valamint védőik is fellebbeztek az ítélet ellen.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett az ügyészi fellebbezéssel, mert a négy vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés aránytalanul enyhe, ezért a bűncselekmények elkövetésének összes körülményére figyelemmel azok súlyosítását tartják indokoltnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában