Kék hírek

2023.02.10. 19:19

A többszöri eltiltás ellenére is autót vezetett az újkígyósi férfi

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt állított bíróság elé a minap a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 50 éves, büntetett előéletű, újkígyósi férfit.

Ny. L.

Forrás: Shutterstock

A terhelt három – két szabálysértési és egy büntetőügyben kiszabott – járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt, amikor ismét egy autó volánja mögé ült. Az ügyészség a férfit a tettenéréstől számított 30 napon belül bíróság elé állította, amely jelentősen hozzájárult a büntetőeljárás gyors és hatékony befejezéséhez.

A terheltet a Békéscsabai Járásbíróság tavaly február 25-én jogerőre emelkedett végzésével engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt 180 óra közérdekű munkára ítélte, és a járművezetéstől 12 hónapra eltiltotta. Alig fél év múlva a Békéscsabai Rendőrkapitányság szabálysértési hatósága a 2022. szeptember 1-jén véglegessé vált határozatával a férfit közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt 140 ezer forint pénzbírsággal sújtotta, és hat hónapra eltiltotta az engedélyhez kötött közúti járművek vezetésétől.

Ismét alig telt el néhány hónap, és a férfit a Békéscsabai Járásbíróság a múlt év november 18-án jogerőre emelkedett büntetővégzésével eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt 120 óra közérdekű munkára ítélte, és a közúti járművek vezetésétől 1 év 6 hónapra eltiltotta.

A férfi a vele szemben kiszabott közúti járművezetéstől eltiltások tényéről és tartamáról tudott, azonban ezek a szankciók sem tántorították el attól, hogy ismét egy általa használt személyautó volánja mögé üljön. Tavaly december 20-án a személygépkocsival Újkígyóson, az Ady Endre utcában, a Kossuth utca felől a Rákóczi utca irányába közlekedett, ahol a rendőrség megállította és intézkedett vele szemben.

A terheltet a Békéscsabai Járásbíróság 20 nap elzárásra ítélte, valamint két évre ismét eltiltotta a közúti járművezetéstől. Emellett az eljárás során felmerült 25 ezer forintos bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie. Az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában