Pénzmosás

2022.12.01. 21:12

Zárjegy nélküli cigarettával bukott le a kétegyházi nő

Kereskedelmi mennyiségben, több millió forint értékben szerzett meg zárjegy nélküli dohánytermékeket a Gyulai Járási Ügyészség szerint az a 62 éves kétegyházi nő, aki ellen pénzmosás miatt emeltek vádat, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozva.

L. B.

A pénzügyőrök év elején tartottak ellenőrzést a nő kétegyházi házánál: különböző helyeken – így a kanapé mögött, a fotel aljában, a gáztűzhely alsó fiókjában, a kamrában, az udvaron lévő téglarakás mögött – elrejtve összesen 16 kilogramm finomra vágott dohányt, valamint 437 doboz és további 201 szál zárjegy nélküli cigarettát találtak és foglaltak le több mint 2 millió forint értékben. 

Májusban szintén vizsgálódtak az ingatlanban. Akkor a nő önként átadott 4,5 kilogramm finomra vágott dohányt, de a pénzügyőrök a kamrában, a padlásra vezető lépcső tetején, a fából készült álmennyezet mögötti üregben további 3 kilogramm vágott dohányt és 171 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak, közel 1 millió forint értékben. 

Az első esetben a nővel szemben 2,5 millió, a másodikban pedig 1,3 millió forint jövedéki bírságot szabtak ki igazolatlan eredetű jövedéki termék birtokban tartása miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában