Kék hírek

2022.12.16. 12:32

Középiskolás diákoknak meséltek hivatásukról a rendőrök Békéscsabán

A hivatásos szolgálat iránt érdeklődő diákokat fogadtak a rendőrök pénteken Békéscsabán, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Beol.hu

Fotók: police.hu

A középiskolás tanulók a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér és Szent-Györgyi Albert technikumaiból érkeztek. Előadást tartott nekik a Közterületi Támogató Alosztály vezetője, Ágota László r. alezredes, a Bűnmegelőzési Osztály kiemelt főelőadója, Deák Sándor r. őrnagy és a toborzócsoport munkatársa, Cseh István r. alezredes – derül ki a police.hu beszámolójából.

Közülük Ágota László azokkal a felszereléseket, eszközöket mutatta be az iskolásoknak, amelyekkel a rendőrök a napi feladataik ellátása során dolgoznak. 

A bűnügyi területre Deák Sándor kalauzolta el a fiatalokat, akiket számos bűnmegelőzési tanáccsal is felvértezett, különös tekintettel az online tér veszélyeire hívta fel a figyelmüket. 

A 10 hónapos rendőrjárőr képzésre való jelentkezés feltételeiről, a felvételi eljárásról, és a várható szolgálati feladatokról pedig Cseh István tájékoztatta a rendőri pálya iránt érdeklődő diákokat.

Az iskolásoknak a rendőrök felszereléseit, eszközeit is bemutatták.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálata folyamatosan várja azoknak a jelentkezését, akik hivatásos szolgálatot szeretnének ellátni, rendészeti képzésre szeretnének járni. A jelentkezéshez szükséges információk megtalálhatóak a rendőrség honlapján és telefonon is készségesen segítenek a szolgálat munkatársai, akik munkaidőben a 66/523-700-as telefonszámon érhetőek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában