Vádemelés

2022.10.09. 11:37

Virághagymával is átejtette a vásárlókat a netes csaló

Internetes csalásokat követett el, és hét vásárlót, köztük egy orosházi nőt károsított meg az Orosházi Járási Ügyészség szerint egy 59 éves Veszprém megyei, bakonybéli férfi. A vádhatóság csalás miatt emelt vádat ellene, próbára bocsátás, mint intézkedés alkalmazását indítványozva.

L. B.

A pénzt megkapta, de a termékeket már nem utalta el /Fotó: Shutterstock illusztráció/

A férfi akkoriban 50 ezer forintnyi rokkantsági nyugdíjból tartotta el magát. 2021 tavasza és idén év eleje között különböző termékeket – így virághagymákat, bronzból készült öntvénykeresztet és mechanikus gépkocsiemelőt – hirdetett meg álneveken az egyik közösségi portálon keresztül.

Az érdeklődőktől azt kérte, hogy a termékek vételárát előre utalják át a bankszámlájára. Ám ezt követően a megvett termékeket nem küldte meg a megrendelőknek, nem is akarta. 

Mindezzel összesen 47 ezer forintos kárt okozott a hét vásárlónak: a nyomozás során három vevő kárát megtérítette, és az ügyészség kérte, hogy kötelezzék őt a további négy vásárló kárának megfizetésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában