Kötelezettség elmulasztása

2022.10.18. 06:38

Nem fizette a gyerektartást: fogházba mehet a vésztői férfi

Végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt a Szeghalmi Járási Ügyészség a férfi beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában, amelyben tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat egy 38 éves büntetett előéletű vésztői férfi ellen.

P. G.

Fotó: Shutterstock

A férfit korábban a Szeghalmi Járásbíróság két alkalommal is elítélte tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt; legutóbb, 2020 februárjában 6 hónap időtartamú, 8 hónapi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki vele szemben. 

A férfi most 14, 11 és 8 éves gyermekeit a volt felesége neveli, a férfi gyermekeivel a kapcsolatot nem tartja, a sorsuk iránt közömbös, és a bíróság által előírt, gyermekenként havi 10 ezer forint, azaz összesen havi 30 ezer forint gyermektartásdíjat a többszörös elítélése ellenére sem fizeti. 

Legutóbbi elítélése óta a férfit különböző cégek és egyéni vállalkozók foglalkoztatták egyszerűsített foglalkoztatás keretében, ebből legalább 1 millió 300 ezer forint jövedelme származott, ennek ellenére a gyermektartásdíj fizetési kötelezettségét önhibájából nem teljesítette. A legutóbbi elítélése óta 910 ezer forint hátralékot halmozott fel. Tekintettel arra, hogy a férfi az újabb bűncselekményt a vele szemben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaideje alatt követte el, az ügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság rendelje el a 2020 februárjában kiszabott 6 hónap időtartamú fogházbüntetés végrehajtását is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában