Jogerős

2022.09.08. 17:54

Elítélték a szarvasi mentőápoló halálát okozó sofőrt

A Kecskeméti Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – előkészítő ülésen – 2 év, végrehajtásban 4 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint 4 év járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a 49 éves táborfalvai férfit, akivel szemben halálos közúti baleset okozása miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. Az eset során egy szarvasi mentőápoló vesztette életét.

Archív fotó

A vádirat lényege szerint a férfi 2021. június 24-én, a délutáni órákban egy tehergépkocsival haladt az 52. számú főúton, Kecskemét felől Solt irányába. Figyelmetlensége miatt csak későn vette észre, hogy az előtte közlekedő tehergépkocsi balra kanyarodási szándékát jelezve lassított, majd megállt. Az ütközés elkerülése érdekében intenzív fékezést követően balra kormányozta a tehergépkocsit, így áttért bal oldali forgalmi sávba, ahol 46 kilométeres sebességgel nekiütközött a vele szemből 82 kilométeres sebeséggel haladó autónak.

A baleset következtében az autót vezető szarvasi sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen életét vesztette. A személygépkocsi jobb első ülésén utazó nő, valamint a hátsó ülésen utazó két gyermek 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek el.

Az ítélet jogerős – olvasható a Kecskeméti Törvényszék oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában