Katasztrófavédelem

2022.08.01. 14:20

Tűzesetek, balesetek, viharkárok: sűrű hétvégét zártak Békés megye tűzoltói

Az elmúlt hétvégén négy tűzesettel és ötvenegy műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Beol.hu

Fotók: katasztrofavedelem.hu

Az erős szél okozta károk felszámolásához szombaton és vasárnap összesen negyvennyolc esetben riasztották Békés megye tűzoltóit - olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A széllökések következtében fatörzsek hasadtak meg, faágak szakadtak úttestre, vasúti vágányokra, villany és távközlési kábelekre, valamint épületekre.

A forgalmi akadályt okozó és veszélyt jelentő ágakat a gyulai, a mezőkovácsházi, a békéscsabai, a szarvasi és az orosházi hivatásos tűzoltók, valamint a békési, a gyomaendrődi és a tótkomlósi önkormányzati, továbbá a battonyai, a sarkadi és a komádi önkéntes tűzoltók távolították el, motoros láncfűrész, kéziszerszámok, emelőkosaras jármű és létra segítségével. A legtöbb beavatkozásra Békéscsabán volt szükség. Az esetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Két személygépkocsi karambolozott szombat délelőtt Szarvason, a Szabadság úton. A baleset következtében senki sem sérült meg, de járművek forgalmi akadályt okoztak az érintett útszakaszon. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a helyszín biztosítási feladataiban nyújtottak segítséget a rendőrség munkatársainak.

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere szombat este Mezőberény településen, a Kossuth Lajos téren. A helyszínen tartózkodóknak még a tűzoltók kiérkezése előtt egy kézi oltó készülékkel sikerült megfékezni a lángokat. A tűzesethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd vízsugár segítségével az izzó, füstölgő részeket eloltották, valamint a motorteret visszahűtötték. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Erdősáv aljnövényzete, legelő, valamint bozótos terület kapott lángra szombat délben Elek és Kétegyháza között. A harminc hektáron foltokban égő területről a tűz kis kiterjedésben belekapott egy közeli gabonatáblába. Az esethez riasztott gyulai, mezőkovácsházi, békéscsabai és mezőberényi hivatásos tűzoltók, a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat támogatásával, öt vízsugár kéziszerszámok, puttonyfecskendő és erőgépek segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában