Hamis vád

2022.08.02. 13:41

Besározta, drogdílernek állította be a rendőrt az újkígyósi férfi

Hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség egy 32 éves büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő újkígyósi férfi ellen, aki kábítószer-kereskedelemmel és hivatali visszaéléssel vádolta meg az ügyében eljáró rendőrt.

Beol.hu

Csak kitalálta, hogy a rendőr adott neki drogot Illusztráció: Shutterstock

A férfival szemben lopás bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt indult büntetőeljárás, amelyek elkülönítésre kerültek. A kábítószer birtoklásának vétsége miatti eljárásban a férfit a nyomozó hatóság még 2021. június 7-én gyanúsítottként hallgatta ki, amelynek során valótlanul azt a tényt állította, hogy 2020. év augusztus hónaptól kezdődően a Békéscsabai Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőrtől tíz alkalommal kábítószert (marihuánát) vásárolt, grammonként 3 ezer forint egységáron. 

Továbbá valótlanul állította azt is, hogy a rendőr a 2020. december 10-én történt előállítása során azt súgta neki, hogy „van az ügy és ebből a dossziéból el fog valami ügyirat tűnni”. A férfit azon állítása, hogy a vele bűnös kapcsolatban álló rendőr iratokat tüntet el az ellene folyamatban lévő büntetőeljárás iratanyagából, alkalmas lehet a hivatali visszaélés bűntette bűncselekmény megállapítására.

A férfi a fenti állításait feljelentésként értékelve a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személyként e minőséget felhasználva elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és hivatali visszaélés bűntette miatt indított büntetőeljárást. Az ügyben a férfit 2021. szeptember 8-án tanúként hallgatták ki, amelynek során nem tartotta fenn a korábbi állításait. A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség a további vonatkozó bizonyítékok beszerzését követően az eljárást 2021. szeptember 13-án bűncselekmény hiányában megszüntette.

Ezek alapján a férfi hamisan vádolta a rendőrt hivatalos személyként e minőséget felhasználva elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és hivatali visszaélés bűntettével – olvasható a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre, a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje és térítse meg a felmerült bűnügyi költséget is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában