Sikkasztás

2022.07.07. 07:29

Elkölthette a békéscsabai osztály pénzének egy részét az asszony

A nő egy békéscsabai középiskola egyik osztályában a szülői munkaközösség elnökeként beszedett összesen 189 ezer forintból 63 ezer forintot az osztály tanulóinak közös költségeire költött, míg a fennmaradó és korábban a mezőkovácsházi otthonának széfjében elkülönítetten tárolt 125 ezer forintot saját céljaira fordította.

P. G.

Illusztráció: Shutterstock

Kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 57 éves büntetett előéletű mezőkovácsházi nő ellen, aki eltulajdonította a rábízott osztálypénzt.

A nő egy békéscsabai középiskola egyik osztályában a szülői munkaközösség elnökeként 2017-2018., 2018-2019. és 2019-2020. tanévek során szedte és kezelte a tanulók szülői által befizetett, az éves közös költségek fedezetéül szolgáló szülői hozzájárulást, az osztálypénzt. A nő a fenti jogcímen beszedett összesen 189 ezer forintból 63 ezer forintot az osztály tanulóinak közös költségeire költött, míg 2020 március 12-ét követően a fennmaradó és korábban a mezőkovácsházi otthonának széfjében elkülönítetten tárolt 125 ezer forintot saját céljaira fordította és ekként eltulajdonította; a nő utóbb az okozott kár túlnyomó részét megtérítette a szülők részére. 

Az ügyben egyelőre nem született ítélet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában