Forgalomirányítás

2022.07.05. 09:53

A fiatal orosházi rendőrnő méltó utódja lehet példaképének - Videóval

Nemrégiben rendőrök irányították a forgalmat Orosházán egy szakmai verseny keretében, melyen Ruszkai Renáta is megméretette magát. A fiatal rendőrnő elmondása szerint a legjobbtól tanulhat – erről beszélt hírportálunknak.

T. N.

Az orosházi Ruszkai Renáta megállja a helyét a forgalomirányítás területén

Fotó: Tóth Nikolett

Az orosházi Ruszkai Renáta tavaly jelentkezett Kis Rozália főhadnagynál, hogy kipróbálná magát forgalomirányítóként.

– Az iskolában nagyon sok videót néztünk Roziról, ahogy irányít, s nagyon megtetszett a stílusa. Úgy gondoltam, hogy kézenfekvő számomra és szeretném ezt megtanulni. A legjobbtól tanulhattam! A lépések, ahogy irányítja a forgalmat, az elképesztő.

Renáta elmesélte, hogy amikor először mentek ki a forgalomba, akkor eluralkodott rajta a pánik. Nagyon félt, hogyan fogja ezt megoldani.

– Megpróbáltam lazára venni. Megnyugvást adott, hogy Rozi ott állt mögöttem és mutatta:

Nézz, odafigyelj! Látod? Tedd ki a tiltást! Először az jön, utána kanyarítod a balrát!

– Parancsba kaptam, hogy gyakoroljam otthon a tükör előtt – meséli nevetve.

Elmondása szerint másodjára már magabiztosan állt ki egyedül a kereszteződésbe, ha valaki ezt jól szeretné csinálni, akkor sok energiát kell belefektetnie. A forgalomirányítás egy nagyon elegáns formája a rendőrségnek, ilyenkor mindenki rád figyel.

– A parancsnok is úgy megy át a kereszteződésen, ahogy én irányítom a forgalmat – mondja nevetve Renáta.

A fiatal rendőr őrmester nemrégiben vett részt élete első forgalomirányító versenyén, melyen végül az ötödik helyen zárt. Kis Rozália azonban így is nagyon büszke tanítványára, vagy ahogy korábban fogalmazott, az utódjára.

– Nagyon ügyes volt! Láttam a mozdulatait, a botkezelést, ahogy forgatja. Járt a keze, lába, mintha táncolna. Mit mondjak? Az én tanítványom. Nagyon tetszett! – mesélte fülig érő szájjal az orosházi rendőr főhadnagy.

Renáta hírportálunknak elárulta, hogy a közlekedés területén képzeli el a jövőjét. A fiatal rendőrnő Rozi mellett is el tudja képzelni hivatását. Nagyon tetszik neki a gyermekek számára tartott programok is.

Arra a kérdésre, hogy egyszer láthatjuk e közösen forgalmat irányítani őket, Rozi csak nevetve annyit mondott: 

Még van egy kis időm itt a rendőrségnél. Esküszöm egyszer megcsináljuk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában