Felfüggesztett börtönbüntetés

2022.06.09. 21:35

Üresen álló ingatlan elé rakta ki a veszélyes hulladékot a sarkadi férfi

Hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 45 éves büntetett előéletű sarkadi férfi ellen, aki közterületen helyezett el veszélyes hulladéknak minősülő szemetet.

Illusztráció: Shutterstock

A Békés Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a férfi 2021. június 25-ét megelőzően elhatározta, hogy a sarkadi tartózkodási helyén felgyűlt hulladékot elszállítja, és azt az egyik üresen álló ingatlan területén engedély nélkül lerakja. Így is tett: 2021. június 25-én, az esti órákban az ingatlanban összegyűlt háztartási hulladékot – köztük gépjármű ülés szivacsokat, ajtókat, gépjármű szőnyegeket, műanyag gépjármű alkatrészeket, dísztárcsákat, 3 db hűtőszekrényt, illetőleg 3 db televíziót, mely utóbbiak veszélyes hulladéknak minősülnek – felpakolta az egyik ismerősétől korábban kölcsönkért utánfutóra.

Az autójával az utánfutóra felpakolt hulladékot – hulladékgazdálkodási engedély nélkül – Sarkad belterületén, a Galamb utcában, az egyik ingatlan előtti közterületre rakodta le a járműről, majd elhagyta a helyszínt.  A férfi által lerakott hulladék, jelentős mértékű potenciális szennyezéssel, alkalmas volt arra, hogy veszélyeztesse a földet, levegőt, vizet, az élővilágot, valamint azok összetevőit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában