Katasztrófavédelem

2022.06.07. 14:49

Rengeteg dolga volt a hosszú hétvégén Békés megye tűzoltóinak

A hosszú hétvégén négy tűzesettel és nyolc műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

beol.hu

Nádas gyulladt ki szombat hajnalban Csökmőn /Fotó: bekes.katasztrofavedelem.hu/

A nádas gyulladt ki szombat hajnalban Csökmőn, a Széchenyi utca közelében. A kétszáz négyzetméteren égő növényzetet a szeghalmi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatosan személyi sérülés nem tört, anyagi kár nem keletkezett.

Kétszáz négyzetméteren égett a növényzet /Fotó: bekes.katasztrofavedelem.hu/

Egy lakatlan családi ház tornácán berendezés tárgyak égtek szombat délelőtt Békésen, az Asztalos utcában. A két négyzetméteren égő bútorzatról a tűz gyorsan átterjedt az épület födém és tetőszerkezetére. Az esethez riasztott helyi önkormányzati és mezőberényi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, a tetőszerkezetet megbontották, majd hőkamerával átvizsgálták. A tűz a szomszédos ingatlanokra nem terjed át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Egy lakatlan családi ház tornácán berendezés tárgyak égtek Békésen /Fotó: bekes.katasztrofavedelem.hu/

Egy családi ház konyhájában szén-monoxid érzékelő jelzett szombat este Okányban, az alkotmány utcában. Az esethez riasztott szeghalmi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A helyiségben egyedül egy háztartási palackról működő gáztűzhely üzemelt, amely a megemelkedett szén-monoxid szintet okozta. Az egység a meghibásodott készülék használatát a karbantartás elvégzéséig ideiglenesen megtiltotta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az új vezetékes földgázról üzemelő tűzhely kiépítése megkezdődött. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg – olvasható a bekes.katasztofavedelem.hu oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában